Loading...

Veelgestelde vragen

Kan ik zomaar een afspraak maken bij de handtherapeut?

Voor revalidatie van uw handen kunt u zonder verwijzing terecht bij een handfysiotherapeut. In de meeste gevallen zult u echter door een arts (huisarts, algemeen chirurg, orthopeed, revalidatiearts of plastisch chirurg) verwezen worden.

Hoe snel kan de behandeling starten?

We streven ernaar om binnen 24 uur na aanmelding een afspraak voor u te maken. De handtherapeut stelt na intake en onderzoek in overleg met u een behandelplan op. Vervolgens kan de behandeling starten.

Worden de behandelingen bij de handtherapeut ook vergoed?

Of uw behandeling bij de handfysiotherapeut vergoed wordt door uw ziektekostenverzekeraar hangt af van de wijze waarop u verzekerd bent. Het is verstandig om de polisvoorwaarden goed te bekijken. Vanaf 1 januari 2006 vallen de vergoedingen voor fysiotherapeutische behandelingen niet meer onder de basisverzekering. De behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden wel volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Een tarievenlijst is beschikbaar in de praktijk en op onze website.

Heeft Hand- en Pols Therapie Tilburg een contract met mijn zorgverzekeraar?

Hand- en Pols Therapie Tilburg heeft met alle grote zorgverzekeraars een contract.

Vergoedingen

Vergoeding handtherapie

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Vergoeding fysiotherapie jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9).
Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. De aandoening moet op de lijst met chronische aandoeningen staan.

Vergoeding fysiotherapie 18 jaar en ouder

Heeft u een chronische aandoening die op de chronische lijst staat? Dan krijgt u fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.

Fysiotherapie vergoed uit aanvullende verzekering

Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan krijgt u mogelijk meer behandelingen vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. En kijk naar de hoogte van eventuele vergoedingen en of u een eigen bijdrage moet betalen.

Factuur

Wanneer u door uw verzekerde behandelingen heen bent, of wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie sturen wij u een factuur per e-mail.

Contact

Hand- en pols therapie Tilburg

Bijsterveldenlaan 5, 5045 ZZ Tilburg

info@handenpolstherapietilburg.nl

+31 6 48 25 15 90 (Martijn van de Wouw)
+31 6 83 16 70 43 (Leo Dietvorst)

Hand- en pols therapie Dongen

Hoge Ham 85E, 5104 JC Dongen

info@handenpolstherapiedongen.nl

+31 6 83 16 70 43 (Leo Dietvorst)

Hand- en pols therapie Oisterwijk

Schijfstraat 6B, 5061 KB Oisterwijk

info@handenpolstherapieoisterwijk.nl

+31 6 48 25 15 90 (Martijn van de Wouw)